Poznáte už Android TV?

TV je súčasťou každodenného života, spríjemňuje nám voľné chvíle. Zároveň má spĺňať požiadavky dnešnej doby. Mnohí z vás ste zvyknutí na skrolovanie v systéme Android na smartfónoch. Vedeli ste, že existuje aj verzia vyvinutá pre televízory? Ako odpoveď na rastúci dopyt po streamovateľnom obsahu vznikol Android TV. 

Čo je Android TV?

Android TV je smart TV platforma, ktorá vznikla v dielni Google. Založená je na operačnom systéme Android 5.0 "Lollipop", vytvára interaktívny televízny zážitok cez 10-palcové používateľské rozhranie. Je to vlastne televízor pripojený k internetu, ktorý používate takmer rovnako ako smartfón.

Máte s ním prístup na Google Play Store na sťahovanie Android aplikácií, vrátane streamovacích služieb ako Netflix, Hulu ako aj hier. Platforma zdôrazňuje hlasové vyhľadávanie Google Assistant na rýchle nájdenie obsahu alebo na odpovedanie na otázky.

Android TV oslavuje tento rok 7. výročie. Prvýkrát bol predstavený v roku 2014 ako nástupca Google TV. Odvtedy prešiel dlhú cestu. A stále ide dopredu. Platforma sa pravidelne aktualizuje a pridávajú sa nové funkcie, ktoré ju robia rýchlejšou oproti konkurencii. Google ohlásil veľkú premenu na tento rok, tak sa máme na čo tešiť.

Aká značka TV?  

Dnes máme na výber z  toľkých rôznych značiek, že je niekedy ťažké rozhodnúť sa, aký televízor sa bude v obývačke nachádzať ešte nejaký ten rok. Dôležité je položiť si otázky, čo radi pozeráte, či komunikujete s TV a aký máte rozpočet. V súčasnosti sú na trhu dostupné televízory s Android TV od výrobcov Strong, Philips, SONY, Thomson, TCL alebo Metz či Xiaomi. Cenové rozpätie u výrobcov sa pohybuje pri lacnejších od € 199,- až po špičkové televízory okolo € 2700,-.

Podpora Google Cast

Všetky prehrávače a televízory Android TV majú zabudovaný Google Cast. To znamená, že môžete streamovať obsah zo zariadenia do televízora, kedykoľvek sa zobrazí ikona Google Cast. Označuje sa ako vstavané zariadenie Chromecast.

Chromecast je značka spoločnosti Google a predáva sa ako samostatný hardvérový kľúč, ktorý je možné zapojiť do portu HDMI. Môže byť zabudovaný do Smart televízorov, Android TV, či pripojených reproduktorov. Slúži ako variant klasických set-top boxov.

Chromecast zvyčajne neobsahuje diaľkové ovládanie. S ľahkosťou a komfortne ho nahrádza smartfón, tablet, či laptop. Veľa ľudí využíva Chromecast ako sekundárny vstup na doplnenie káblovej televízie. Výhodou je cenová dostupnosť a jednoduchosť.

Hrajte sa

Obchod Google Play v systéme Android TV má prístup ku viac ako 5 000 ďalším aplikáciám a hrám. Android TV má momentálne vo svojom obchode viac hier ako ktorýkoľvek iný operačný systém TV. Spomeňme aktuálne najvyhľadávanejšie: The Wolf Among us, Crashlands, Rayman Fiesta Fun, Crossy Road a mnoho ďaších. Rovnako ako Android v telefónoch sú niektoré hry zadarmo a iné si musíte zaplatiť.

"Hey Google"

Pomocou hlasu môžete v televízore robiť viac. Súčasťou balenia je intuitívne Bluetooth diaľkové ovládanie s podporou Google Assistant. Stlačte tlačidlo a povedzte „Hey Google“, aby vyhľadal najnovší film, streamoval relácie alebo otvoril hry. Je to jednoduché a šetrí to čas. Dokonca viete pomocou Google Assistant ovládať inteligentnú domácnosť. Upravte teplotu, svetlo a ďalšie. Výhodou je, že sa dá vypnúť a tak sa nemusíte obávať o svoje súkromie.

Objavujte

Približne 700 tisíc filmov a relácií z vašich obľúbených aplikácií ako sú Netflix, Disney Channel, Spotify, HBO GO, Hulu. Najnovšie epizódy známych seriálov môžete pozerať tam, kde ste skončili, alebo v krátkom čase preskočiť na iný film, či dokument. Dokonca nájdete hudbu, hry a videá z YouTube - to všetko na prispôsobiteľnej domovskej obrazovke.

Zhrnutie

Android TV je jednoduchý spôsob ako si vychutnať zábavu, ktorú máte radi. A o to ide. Oddýchnuť si, vypnúť, relaxovať po práci. Alebo, ak to práca povoľuje, aj pri nej :). Streamujte zo svojich obľúbených aplikácií, prehrávajte hudbu, hrajte hry, prenášajte ich z ľubovoľného zariadenia rýchlo a teraz. Presne na to vznikla Android TV. Ak chcete vedieť viac, nebojte sa pýtať. V Bendr-i sme tu na to, aby sme poradili vždy, keď treba. 

Pýtate sa

Môžem používať Android TV bez internetu?

Áno, aj keď je živé vysielanie technicky nemožné bez internetu, môžete:

  • hrať nainštalované hry offline
  • pripojiť herné konzoly
  • sledovať stiahnutý obsah z YouTube
  • prehrávať hudbu, filmy z internetového úložiska alebo zariadenia USB.

Android TV a iPhone. Môžem ich spárovať?

Áno. Jednoduchým krokom. Vo svojom iPhone vyberte funkciu AirPlay. Na obrazovke sa objaví názov servera. Klepnite a po pripojení sa obrazovka vášho iPhone okamžite zrkadlí na televízor.

Odborné poradenstvo

U nás máte viac ako 20 platobných možností

Rýchle dodanie

100% bezpečný nákup