Android TV vs Smart TV

Mnohí z nás majú ťažkosti s pochopením základných rozdielov medzi Android TV a Smart TV. Ak kupujete televízor, môžete si spraviť malý prieskum. Smart či Android? 

Obidva typy sú si veľmi podobné, dá sa dokonca povedať, že Android TV je v podstate druh Smart TV. Existujú však odlišnosti, vďaka ktorým by jeden mohol byť pre vás vhodnejší ako druhý. Predovšetkým si vysvetlíme, aký je medzi nimi rozdiel. Tu sú základné body, ktoré vám pomôžu rozlíšiť ich.

Smart TV

Je každá televízia s vysokým rozlíšením, ktorá môže prostredníctvom pripojenia k internetu poskytovať ďalšie služby. Od bežnej televízie ju odlišuje hlavne schopnosť pripojenia k internetu a predinštalovanie viacerých zabudovaných aplikáci. Netflix, YouTube, či Facebook sú samozrejmosťou. 

✔︎ Výhodou je jednoduchosť a pohodlnosť - to sú hlavné benefity Smart TV.  

✕ Nevýhodou je, že väčšinu Smart TV nie je možné aktualizovať.

☞ Pre koho je určená? Odporúčame ju pre tých, ktorí uprednostňujú menej komplikované rozhranie a nepotrebujú využívať možnosti operačného systému Android.

 

SMART TV
VýhodyNevýhody
- jednoduché rozhranie- obmedzená skupina aplikácii
- všetko v jednom - nie je treba žiadne nastavenia- nie častá aktualizácia firmvéru

Android TV

Má rovnaké funkcie ako Smart TV, môže sa pripojiť na internet a tiež má zabudované aplikácie. Samozrejmosťou je pripojenie k herným konzolám. A tu sa podobnosti končia. Android TV od spoločnosti Google má svoj vlastný operačný systém. A to je ten hlavný rozdiel, od ktorého sa odvíja všetko ostatné.

Android TV sa môže pripojiť k obchodu Google Play a môžete si sťahovať aplikácie, tak isto ako na smartfóne s Androidom. Každý, kto vlastní telefón s Androidom bude chcieť určite vyskúšať i TV s rovnakým systémom. Viac podrobností v blogu na tému Android TV. 

TV STRONG SRT 55UC7433 55“/139cm Android TV

Vďaka open-source sú televízory so systémom Android lacnejšie ako väčšina Smart TV. Momentálne sú hlavnými výrobcami spoločnosti Strong, Sony, Sharp, Nvidia, Samsung a Philips.

V Bendr-i ponúkame televízory s platformou Android značky Strong. Televízor TV STRONG SRT 55UC7433 je s rozlíšením 4K a HDR10. Vďaka HDR si vychutnáte krásne farby a vysoký kontrast. Ak je televízor na sklade, môže byť váš už za 24 hodín. 

✔︎ Výhodou je oveľa viac aplikácii k dispozícii, aktualizácia po dobu životnosti televízora.

✕ Nevýhodou pre nováčika môže byť nové rozhranie. Nebojíme sa, že by ste to nezvládli.

☞ Pre koho je určená? Pre každého, kto rád streamuje, aktualizuje aplikácie alebo prenáša obsah z ľubovoľného zariadenia.

 

ANDROID TV
VýhodyNevýhody
- obrovské množstvo aplikácii- zložitejšie rozhranie
- neptretržitá a ľahká aktualizácia firmvéru- menší výber značiek
- Google Play, YouTube Music
- Google Assistant hlasové ovládanie

Verdikt

Jednoznačným víťazom v našom porovnaní je určite Android TV. Ale konečné rozhodnutie je na každom z vás. Jednoduchosť je Smart TV, aktuálnosť je Android TV. Prajeme príjemné pozeranie a veľa zážitkov pri objavovaní nových možností.

Tím Bendr

Odborné poradenstvo

U nás máte viac ako 20 platobných možností

Rýchle dodanie

100% bezpečný nákup